gallery/logo1

Tel: +40368100110 ; +40730335577

gallery/phone-icon-vector-4c9xmjgce
gallery/27630
gallery/poze iarna la munte peisaje unice de vacanta
gallery/curling

Pentru grupuri de copii putem organiza urmatoarele ateliere creative:

QUILLING- Tehnica modelarii benzilor de hartie:

Quilling este o arta care implica utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate, într-o forma, si lipite impreuna pentru a crea modele decorative. Hârtia este înfasurata în jurul unui ac pentru a crea o forma de baza sub forma de bobina.Acestea sunt apoi aranjate pentru a forma flori, frunze, si multe alte modele diverse folosite ca ornamente, oferind unicitate, creativitate si frumusete.
Atelierul se vrea o excursie in imaginatia si dorintele noastre,pentru a ne oferi o noua perspectiva asupra a ceea ce putem face.Fie ca ne dorim mai multa relaxare in viata noastra sau ne gasim inspiratia si linistea in lucrurile marunte, o pauza de la fuga cotidiana este o sursa de forte proaspete.

FIMO- Tehnica de modelare a plastilinei:

Fimo este o pasta pentru modelaj, cunoscuta si sub numele de clei polimeric. Seamana foarte mult cu plastilina copilariei noastre, doar ca este putin mai usor de modelat si nu este la fel de sfaramicioasa. Este disponibila in orice culoare si exista mai multe tipuri de pasta: cea clasica, una ceva mai moale si mai usor de modelat, una cu sclipici si cea lichida, cu care se pot face mai usor detaliile pe figurine.
Despre Fimo :-se intareste prin coacerea la la o temperatura de 110-130 de grade Celsius ,in aproximativ 30 min ,in cuptoarele obisnuite de aragaz, dar NU in cuptoarele cu microunde ! Produsul final este rezistent la manipularea obisnuita. Dupa coacere, suprafata poate fi pictata si lacuita. Fimo este un material non-toxic. In atelierul nostru creativ vom realiza cu multa rabdare , intelegere si iubire: forme modelate manual, bijuterii diverse, aranjarea elementelor in tablouri inedite 3D, buchete de flori si animalute haioase.

TEHNICA DE CREATIE CU AJUTORUL SERVETELELOR

Tehnica Şerveţelului(decoupage) este o tehnică decorativă impresionantă prin simplitatea ei dar şi prin rezultatele spectaculoase pe care le putem obţine.

Decoupage este o tehnica foarte veche pe care au folosit-o stramosii nostrii in a decora un obiect folosind o varietate de materiale. Au fost decorate în primul rând obiecte folosite de zi cu zi, precum si minunate cadouri, bagaje, mobilier și îmbrăcăminte. În prezent, pentru Decoupage se folosescservetele sau hârti speciale. Tehnica ne permite să decoram obiecte banale, vechi sau care pur şi simplu au nevoie de un pic de magie cât şi articole textile, veselă sau chiar pereţii .casei! Putem aplica tehnica pe orice tip de material: lemn, sticlă, faianţă, piatră, plastic, polistiren, lumânare, metal, textil, porţelan, piele sau pe perete.Odata invatata tehnica , veti descoperi puterea creatiei divine in manutele voastre, si astfel veti fi tentati sa decorati orice obiect pe care-l folositi.

TEHNICI CREATIVE FOLOSIND SFOARA SI PANZA DE SAC

Prin activitatea artistico-plastică copiii sunt ajutaţi să vadă frumosul.Atenţia lor trebuie să fie îndreptată asupra acestor valori: aspecte ale naturii, tradiţii, folclor, artă. Creativitatea, în termeni generali, este un proces mental care permite generarea de idei şi concepte noi sau asocieri originale între concepte şi idei deja existente.Creaţia artistico-plastică face o legătură constructivă între gândire şi imaginaţie între realitate şi fantezie,dezvoltând în acelaşi timp puterea de analiză şi sinteză. In atelierul creativ vom invata sa folosim sfoara, panza de sac, sa creem articole populare inedite. Cu lingurile de lemn vom creea adevarate comori populare pe care le vom pastra cu mare bucurie toata viata, pentru ca ele vor fi create cu maiestria manutelor noastre.

TEHNICI DE TURNARE A FIGURINELOR DE IPSOS SI PICTAREA DIFERITELOR FORME

Gipsuleste un mineral incolor, cu forme intermediare de culoare, până la alb. Acesta este măcinat și încălzit în fierbătoare speciale. Este folosit ca liant în construcții. Gipsul este ușor solubil în apă, are o duritate mică , cristalizează în sistemul monoclinic, lasă o"urmă" albă. Praf alb, produs prin calcinarea ghipsului, care amestecat cu apă, dă o pastă plas­tică, avand proprietatea de a se întări repede în aer. Se întrebuințează în sculptură, în arhitectură  în chi­rurgie, in diferite decoratiuni ornamentale. Cu mult inainte de inceputul secolului si mai curand in timpul anticilor egipteni, utilizarea ipsosului in design-ul ornamental reprezenta o solutie obisnuita de decorare a peretilor si tavanelor.

In atelierul nostru creativ vom realiza cu multa rabdare , intelegere si iubire:diferite figurine, modele , tabouri inedite ,pe care apoi le vom picta in culori minunate.

ATELIERUL DE CREATIE FOLOSIND MATERIALE RECICLABILE

PET-urile reciclate se transformă în fulgi de plastic sau granule de PET. Acestea sunt utilizate pentru realizarea de noi produse, precum: fibre pentru covoare, vatelină pentru perne, jucării de pluș, material izolator pentru sacii de dormit, textile pentru confecții, foi izolatoare pentru acoperișuri, tăvițe pentru alimentele congelate, containere, noi ambalaje, bandă adezivă, carcase pentru CD-uri, piese pentru industria automobilelor, piese din instalațiile de iluminare, aparate de uz casnic.

Hârtia odată reciclată se transformă în hârtie de scris sau hârtie pentru ziare și reviste, în cărți, broșuri, pungi de hârtie, prosoape de hârtie, hârtie igienică, șervețele, cartoane, hârtie de ambalat.

Metalul reciclat se poate transforma în noi doze pentru băuturile răcoritoare, conserve, folii alimentare, tuburi de spray, cutii pentru vopsele, piese pentru automobile, obiecte de design, foi de tablă, profile de aluminiu pentru geamuri, țevi.

Sticla se poate recicla la nesfârșit, rezultând alte ambalaje din sticlă, borcane, vaze, alte obiecte de design din sticla.

In primul rand vom crea ghivece si jardiniere vii. Vom planta in ele diverse flori si plante care vor beneficia de un sistem unic de umidificare. Vom comfectiona diverse obiecte de decor, precum si bijuterii inedite.

DANS POPULA: TEHNICI SI PASI IN DIFERITE DANSURI POPULARE

Dansul străvechi al poporului român a început prin a câştiga expresia unei comuniuni entice, îndrăgit de toate categoriile vârstelor, având un ecou sărbătoresc ocazional, intrând tot mai mult în rândul manifestărilor consacrate reuniunilor săteşti. Caracterul de generalizare al jocului folcloric străvechi românesc va reprezenta imaginea existenţei umane.Unitatea rădăcinilor coregrafice folclorice de continuitate (traco-geto-dacice); Dansul popular românesc este o manifestare artistică colectivă care se exprimă direct, în mod natural şi original. Instinctul pentru ritm generează cu toată forţa şi vitalitatea creaţiile multiforme ale dansului popular. El exprimă, în forme variate, variaţia socială şi imaginativă a poporului. Legătura dintre mişcările exterioare şi ritmul lăuntric, este topită într-o unitate desăvârşită. Dansul popular românesc se caracterizează printr-o bogăţie nesfârşită de mişcări izvorâte din miile de jocuri existente, într-o mare varietate a stilurilor proprii fiecărei regiuni şi prin vigoarea, veselia naturală, temperamental şi dinamismul interpretării. În construcţia dansului românesc se întâlnesc o mulţime de forme, o variaţie plăcută de tempouri, o ritmică bogată şi nuanţată.In atelierul nostru creativ copiii impreuna cu o tanara coregrafa vor invata pasii pentru  cateva ritmuri de dans popular.

ATELIERUL DE IMPLETITURI DE ALUAT

Odata invatata tehnica modelajului cu aluatul, aceasta nu se va uita niciodata. Aluatul pentru pizza este asemamnator cu cel de paine, insa aici se mai adauga cateva ingrediente care sa faca aluatul mai pufos. Aluatul pentru placinte este putin mai deosebit pentru ca aici adaugam in plus zahar, oua, lapte, arome, grasimi.Este important sa folosim in orice varianta de aluat ingrediente cat mai naturale si sa ne ferim de amelioratori si afanatori artificiali. In atelierul nostru creativ vom invata sa modelam aluatul de paine in diferite forme( impletituri simple si complexe, vom invata un aluat de pizza si vom prepara o pizza uriasa tot cu ingredientesanatoase. Vom face o placinta gustoasa cu branza de vaci si stafide si trandafiri din aluat si mar.

ATELIERUL MICULUI BUCATAR

A face meseria de bucătar nu este doar o sarcină tehnică și schematică reductibilă la efectuarea întocmai a unor rețete, ci și plăcerea de a atinge materia primă, ingredientele, de a le curăța, tăia, tranșa, pregăti, gusta, mirosi, prezenta. A fi bucătar mai înseamnă și să cunoști foarte bine și să respecți permanent normele igienico sanitare specifice (HACCP), să organizezi bucătăria sau propriul post de lucru, să organizezi magaziile și depozitele și să-ți planifici activitatea.

In atelierul nostru creativ vei invata tehnici de taiere a legumelor pentru diverse preparate culinare, vei invata cum se face o supa sau ciorba, vei invata sa faci decoruri pentru preparatele culinare, vei invata sa fii sculptor in legume sau fructe.

 

Tarifele sunt negociabile in functie de numarul participantilor.

Pentru detalii Tel:0721399084 sau Email: rezervari@hotelparaul-rece.ro

 

gallery/fimo
gallery/tehnica servetelului
gallery/papusi
gallery/gips
gallery/reciclabil
gallery/impletit in aluat
gallery/dans
gallery/atelier bucatarie